Τάρτα με σύκα και μαλακό τυρί

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Τοποθετούμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε. Έπειτα προσθέτουμε τον κρόκο. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για 60 λεπτά. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC και ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 15 λεπτά, αφού έχουμε βάλει σε βουτυρωμένο ταψί τάρτας και έχουμε τρυπήσει με πιρούνι τη ζύμη. Έπειτα, προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!

Υλικά για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 κ.σ. κρύο νερό (προαιρετικά)

Υλικά για τη γέμιση:

  • 500 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. μαρμελάδα σύκο
  • 2 φρέσκα σύκα, κομμένα σε στρόγγυλες φέτες
  • 1 φλ. Καρύδια ή αμύγδαλα
  • Πιπέρι