Η οικογένεια Αγαπίου παράγει και συσκευάζει τα σύκα Αγαπίου από το 1960. Τα κτήματα και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στον Ταξιάρχη στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Ιστιαία. Εκεί το κλίμα και η σύσταση του εδάφους είναι κατάλληλα για την καλλιέργεια αυτή.
Κύριο μέλημα της επιχείρησης Αγαπίου είναι η άριστη ποιότητα και η δημιουργία νέων προϊόντων από τα παράγωγα της φυσικής πρώτης ύλης, όπως για παράδειγμα το “Σουτζούκι Σύκου”.
Με τη γνωστή της επιμέλεια και φροντίδα, η οικογένεια Αγαπίου προσφέρει μια σειρά από παράγωγα προϊόντα σύκου: Σουτζούκι σύκου (μούστος σύκου και καρύδι), Συκομαΐδα (σύκο, σουσάμι, κανέλα, μέλι, βανίλια, φιστίκι Αιγίνης), Γεμιστό σύκο (σχιστό σύκο με αμύγδαλο ή καρύδι). Πρόκειται για υγιεινές διατροφικές επιλογές, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας.
Τα αποξηραμένα σύκα είχαν σπουδαία θέση στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, καθώς τα κατανάλωναν κυρίως σαν επιδόρπιο. Στη Βυζαντινή εποχή ήταν το χειμωνιάτικο κέρασμα. Σήμερα όχι μόνο τα λατρεύουμε για την τέλεια γεύση τους, αλλά τα κατατάσσουμε και στις υπερτροφές – τα λεγόμενα superfoods. Αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό για την υγεία αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο, ασβέστιο και βιταμίνες A και C. Στα σύκα Αγαπίου, συνεχίζουμε την παράδοση και μεταφέρουμε εξαιρετικά αποξηραμένα σύκα και παράγωγα προϊόντα σύκου στο τραπέζι σας.
Η αποξήρανση των σύκων γίνεται για να είναι εφικτή η διατήρησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα σύκα μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους, καθώς επίσης με άλλους ξηρούς καρπούς, στο φαγητό ή σε σαλάτες. Γνωρίστε τα προϊόντα Αγαπίου φυσικής ωρίμανσης, λιαστά, χωρίς συντηρητικά.