Τα αποξηραμένα σύκα θα πρέπει να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 30 λεπτά. Έπειτα, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Μόλις αναμιχθούν, προσθέτετε τα στέρεα υλικά. Στο τέλος, μόλις το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, προσθέτετε και τα κομματάκια σύκου. Βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για περίπου μία ώρα.
Υλικά:
Μουλιάζουμε τα σύκα σε κονιάκ ή σε βραστό νερό. Τα αλέθουμε στο multi και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος, πλάθουμε σε σφαιρικό σχήμα, στο μέγεθος που επιθυμούμε. Ιδανικά, κάθε energy ball θα πρέπει να αποτελεί μια μπουκιά. Βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!
Υλικά:
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για ένα υγιεινό σνακ. Κόβουμε τα σύκα στα 2 κομμάτια. Τοποθετούμε μία φέτα προσούτο, προσθέτουμε 2 κ.γ. μαλακό τυρί, και στο τέλος το σύκο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ξίδι μπαλσάμικο, μέλι ή οποιοδήποτε μυρωδικό επιθυμούμε. Διατηρείται στο ψυγείο και τρώγεται με παξιμάδι, φρυγανισμένο ψωμί ή ρυζογκοφρέτες, για light απολαύσεις.
Υλικά:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Τοποθετούμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε. Έπειτα προσθέτουμε τον κρόκο. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για 60 λεπτά. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC και ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 15 λεπτά, αφού έχουμε βάλει σε βουτυρωμένο ταψί τάρτας και έχουμε τρυπήσει με πιρούνι τη ζύμη. Έπειτα, προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
Υλικά για τη ζύμη:
Υλικά για τη γέμιση: