Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για ένα υγιεινό σνακ. Κόβουμε τα σύκα στα 2 κομμάτια. Τοποθετούμε μία φέτα προσούτο, προσθέτουμε 2 κ.γ. μαλακό τυρί, και στο τέλος το σύκο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ξίδι μπαλσάμικο, μέλι ή οποιοδήποτε μυρωδικό επιθυμούμε. Διατηρείται στο ψυγείο και τρώγεται με παξιμάδι, φρυγανισμένο ψωμί ή ρυζογκοφρέτες, για light απολαύσεις.
Υλικά:
- 6 σύκα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
- 12 φέτες προσούτο
- 100 γρ. μαλακό τυρί (κατίκι ΔΟΜΟΚΟΥ ή Philadelphia)
- Μέλι (προαιρετικά για πασπάλισμα)