Κέικ με ξερά σύκα

Τα αποξηραμένα σύκα θα πρέπει να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 30 λεπτά. Έπειτα, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Μόλις αναμιχθούν, προσθέτετε τα στέρεα υλικά. Στο τέλος, μόλις το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, προσθέτετε και τα κομματάκια σύκου. Βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για περίπου μία ώρα.

Υλικά:

  • 200 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • BakingPowder (1 συσκευασία ή 2 κ.γ.)
  • Κανέλα (2 κ.γ.)
  • Βανιλίνη (1 συσκευασία)